Saikne ar dzimtu jeb genoskops

Mēs katrs nākam no kādas ģimenes. Lai arī ir tādi cilvēki, kas auguši bērnu namā, tomēr neskatoties uz to, arī viņiem ir gan mamma, gan tētis un arī vecākiem ir mamma un tētis. Tā veidojas dzimtas koks. Kopumā mums dzīvē veidojas saikne ar senčiem vismaz līdz 7.paaudzei. Avestas astroloģijā mammu un tēvu senčus sauc par Fravašiem. Tie ir cilvēces dzimtas pamatlicēji.

         Katra paaudze mums dzīvē kaut ko dod vai kaut kādā veidā ietekmē mūsu dzīvi. Tāpēc ir ļoti svarīgi veidot savas dzimtas grāmatas, kur aprakstīti senča dzīves svarīgākie fakti: ģimeni, no kādas nācis, kādas veidojušās attiecības ar citiem, ar ko nodarbojies, kādas ir bijušas slimības.
        Kādas ir paaudzes un kāda ir to ietekme?

        Pirmā paaudze vienmēr būsim mēs paši, ja veidojam dzimtas koku priekš sevis vai skatāmies to caur astroloģisko karti. Tāpēc astroloģijā “es” skatās pēc Saules.

        Otrā paaudze ir mūsu mamma un tētis. Astroloģijā šo saistību parāda Mēness, kas vairāk simbolizē māti, bet tēvs ir Zeme. Tāpēc vien Mēness parāda mūsu bērnību, kā esam veidojušies kā personības, mūsu emocijas. Vecāki ietekmē mūsu apkārtējo vidi, uztveri, tuvākos kontaktus, mūsu attieksmi pret apkārtējo vidi, rezonansi ar šo pasauli.  Ja šīs attiecības nav bijušas harmoniskas, tad vēlāk dzīvē veidojas problēmas. Tāpēc ir svarīgi dot un mācīt bērnam visu to labāko.

       Trešā paaudze ir mūsu tēva un mātes vecāki, kopā 4 senči. Horoskopā to skata pēc planētas Merkurs. Trešā paaudze mūsos veido spēju uztvert, intelektuālās iespējas, spēju uzturēt labas attiecības, labi mācīties, uzvedības īpatnības. Viņi var nodot mums savas zināšanas. Piemēram, senos laikos tas bija normāli, ka bērnus audzināja vecvecāki, jo tādā veidā tika nodota pasaules gudrība, viedums. Mūsdienās ir jāskatās vai vecvecāki tiešām ir spējīgi nodot pozitīvo dzīves pieredzi nevis savus aizspriedumus un kompleksus.

      Ceturtā paaudze ir vecvecāku vecāki, kopā jau 8 senči, kas kartē ir saistīti ar Venēru. No 4.paaudzes mēs saņemam attieksmi pret mīlestību, tās uztveri, materiālos labumus, to iegūšanu, talantus. Ja attiecības starp vecvecākiem nebija mīlestības pilnas, viņi neprata sevi materiāli nodrošināt, tad arī mums var būt problēmas šajās dzīves sfērās. Turpretī, ja attiecības bija ļoti harmoniskas, tad arī mums dzīves pieredze veidojas pozitīva.

      Piektā paaudze ir 4.paaudzes vecāki un tie jau ir 16 senči, astroloģijā to skatās pēc planētas Marss. Marss ir griba, prasme cīnīties, uzvarēt, drosme. Minētā paaudze mums nodod tieši šādas Marsa īpašības – uzdrīkstēšanos iet uz priekšu, pastāvēt par sevi, mainīt savu dzīvi, nebaidīties.

      Sestā paaudze ir 5.paaudzes vecāki, kopumā 32 senči, astroloģijā tas būs Jupiters. Tas laikam reti kuram ir zināms par šo paaudzi. Tomēr minētā paaudze mums dod saikni vai tieksmi uz varu, ticību, tradīciju ievērošanu, sekošanu kādām mācībām. Ja kāds no šīs paaudzes senčiem ir pārkāpis likumu, tad diemžēl tas var ietekmēt arī mūsu dzīvi, kad var nākties risināt tāda veida problēmas.

      Septītā paaudze sevī ietver 64 senčus, astroloģijā tā ir planēta Saturns, kas parāda mūsu dzīves mērķus, likteni, nolemtību un patieso cilvēka pienākumu. Par šo paaudzi arī reti kurš var zināt. Protams, ka ar 7.paaudzi dzimtas koks nebeidzas, bet tas ir tuvākais, kas mūs var ietekmēt.

     Jāņem vērā, ka, ja planētas horoskopā ir retrogrādas, tad tas arī liecina par to, ka konkrētajā paaudzē ir bijušas noteikta rakstura problēmas, kas nav atrisinātas, bet nāksies saskarties ar tām pēctecim.

      Kāda var būt acīmredzama saikne ar senčiem?

1.     Izteikta līdzība ar kādu no senčiem.

2.     Dzimšanas diena sakrīt ar senča miršanas dienu, vai atrodas tās tuvumā.

3.     Lielas un izteiktas dzimumzīmes. Tās var veidot arī kādu zvaigznāju.

4.     Cilvēka liktenis nesakrīt ar horoskopu, jo vecāki vai senči to burtiski bloķē, atņem, kā rezultātā nākas risināt senču problēmas.

5.     Atkārtojas senču liktenis, tās pašas problēmas.

       Ja saikne ar dzimtu nav nodibināta, tad dzīvē var vajāt visāda veida neveiksmes, var rasties visādi šķēršļi. Jebkura veida senču problēmas atstāj iespaidu uz mūsu patreizējo dzīvi. Tāpēc ir svarīgi nodibināt saikni ar saviem senčiem, gūt no viņiem enerģētisku atbalstu nevis viņus enerģētiski “barot”. Atcerieties savus senčus un stāstiet saviem bērniem par viņiem tikai to labāko, neatkarīgi no tā kādas ir bijušas jūsu attiecības. Arī jūs kādreiz pārstāvēsiet katru paaudzi, tāpēc domājiet ko darāt un rīkojaties un ko atstāsiet pēc sevis saviem bērniem, mazbērniem un tā tālāk.