Mēness un tā fāzes

Mēness horoskopā parāda kāda ir mūsu dvēsele, emocijas, zemapziņa, mūsu saikne gan ar māti, gan ar dzimtu, kāda ir bērnība. Tā atrašanās vieta zodiakā parāda cilvēku rakstura īpašības – emociju izpausmi vai tās būs maigas, sirsnīgas, vai varbūt histēriskas, kaprīzas, izklaidīgas.

Par Mēnesi ir zināmi daudzi nostāsti un leģendas kā tas radies pie mūsu debess juma. Vieni tic, ka tas ir kādas senas mirušas planētas paliekas. Tie, kas tic sazvērestībām ir pārliecināti, ka Mēness ir citplanētiešu stacija. Bet senajos Avestas rakstos minēts, ka Mēnesi sauca Mah, kurai bija vēl 3 māsas, kas apsargāja Zemi – pagātne, tagadne un nākotne. Šīs trīs māsas pārvaldīja Zemes likteni. Divas māsas iznīcināja tumšie spēki, bet viena aizbēga, un tagad klejo Visumā. Tikai pati lielākā māsa Mah ir saglabājusies, kas pēc savas būtības un izmēriem ir ļoti unikāls Zemes pavadonis. Kad tika iznīcinātas māsas un viena padzīta, tad mūsu planēta zaudēja savu ārējo aizsardzību. Dēmone Aza gribēja ar viltu iznīcināt Mahu, bet viņas viltība tika atklāta kā dēļ dēmone nespēj to piedot. Kopš tā laika ļaunums nespēj maskēties zem citas sejas. Dēmones Azas cikls bija 69 diennaktis, kas vēl aizvien enerģētiskā līmenī ietekmē Zemes ģeomagnētiskos procesus, saistīts ar katastrofām, zemestrīcēm un vulkānu izvirdumiem. Dēmone Aza cilvēkos izpaužas kā bailes, šausmas un sekošana netikliem instinktiem, no kā cilvēkam būtu jāatbrīvojas, kur aizsardzību sniedz Mēness jeb Mah. Aza caur zemapziņas procesiem pakļauj cilvēku negatīvām emocijām, jūtām, novērš no dievišķā ceļa, vedina uz zemākajiem instinktiem – visu graut, lauzt, nogalināt, agresiju pret citiem.

Lai nu kā, arī mūsdienās Mēnesim ir ļoti liela ietekme uz mūsu dzīvi, jo tas ir otrs spīdeklis, kas atstaro Saules gaismu.

Mēness sinodiskais cikls, kad sākas jauns Mēness ir 29.53 diennaktis,  tātad Mēness var būt gan 29 dienas, gan 30 dienas. Mēness gada garums ir 354 dienas, kas ir 11 dienas īsāks nekā Saules gada garums. Mēness vienā zodiaka zīmē atrodas aptuveni 2.5 dienas.

Galvenie principi, kas jāiegaumē pie Mēness dienām:

1)    ja gribam kaut ko iegūt, lai tas nāk klāt, lai aug uz augšu, tad tas jādara augoša Mēness fāzē – līdz 15.Mēness dienai. Ja gribam no kaut kā atbrīvoties – no liekiem kilogramiem, no vīra/sievas, no darba, jeb arī lai tas aug zemē, tad izmantojam dilstošo Mēness fāzi.

2)    Jāiegaumē Mēness kritiskās dienas, kad nav ieteicams neko iesākt darīt: 9., 15., 23. un 29.Mēness diena. Var piefiksēt arī 19.Mēness dienu (varat sapīties kā zirnekļa tīklā) un 26.Mēness dienu (varat iestigt kā purvā, no kā būs grūti tikt laukā). Kāpēc tādas ir jāiegaumē? Jo daudzi cilvēki dzīvo bailēs no kaut kā un šajās dienās it īpaši šīs bailes var piepildīties. Mēs sev pievelkam tādas situācijas kādas ir mūsu domas, jo Visumā viss notiek pēc pievilkšanās likuma. Tādēļ, jo būsiet vairāk pozitīvi domājoši, jo pozitīvākas situācijas būs jūsu dzīvē un spēsiet vairāk paši pārvaldīt savu dzīvi!

Mēness fāzes

Mēness fāzes atkarīgas no tā, kur atrodas Mēness attiecībā pret Sauli. Katra Mēness fāze ilgst aptuveni vienu nedēļu. Tiek uzskatīts, ja cilvēks ir dzimis augoša Mēness laikā, tad viņam ir maza pieredze ar citu pasauli, viņa dzīvē var būt lieli kārdinājumi, bet tas nenozīmē, ka tā ir jauna dvēsele. Cilvēks apzināti izvēlējies sākt jaunu ciklu, gūt jaunu pieredzi.

Pirmā fāze ilgst no 1.-7./8.Mēness dienai. Simboliskā krāsa ir gaiši zila, kas ir nevainības krāsa. Fāze saistīta ar dievieti-jaunavu Artemīdu. Zoroastriešu tradīcijā tā ir dieviete Čista. Cilvēki, kas dzimuši šajā fāzē ir kā jaunava, kurai nav pieredzes. Viņiem ir grūti atmosties, tāpēc atrodas it kā dvēseles homeostāzē. Cilvēkam grūti tikt skaidrībā savos iespaidos, jo viss ir it kā no jauna, visu uztver kā tīru, atklāj sev jaunu emocionālo pasauli. Par tādiem cilvēkiem var rasties iespaids, ka viņi ir kā neaptēsti. Viņu uztvere ir lēnīga un saglabājas dziļa iekšējā pretestība. Viņiem grūti pieņemt kaut ko svešu, tāpēc nelaiž sev pārāk dziļi klāt dvēselē. Šiem cilvēkiem ir nepieciešams komforts, materiālā stabilitāte. 1.fāze ir saistīta ar Zemes stihiju, kas atstāj uz šajā laikā dzimušajiem stabilu psihes noturību. Ja cilvēks sevi attīsta ezotēriskajās zināšanās, tad viņam atveras Zemes gari – rūķi, mājas gariņi, troļļi, planētas Zeme gars – Gaija, elfi un fejas. Praktiski visiem cilvēkiem vajadzētu veikt regulāru zemēšanu, tas radīs stabilitāti dzīvē, nebūs sajūtas, ka esat pazuduši, pamesti, nevienam nevajadzīgi, radīsiet sevī iekšēju mieru. Ieteicams biežāk atrasties dabā, jo tur šie cilvēki var smelties spēku, pieskarties kokiem, zemei. 1.fāzes cilvēkiem ir jāsargā sava nervu sistēma, jāsaudzē acis un citi maņu orgāni. Nav ieteicams 1.fāzē veikt operācijas, jo var būt intensīva asiņošana un ilgāk dzīs rētas. Ieteicama akupunktūra, masāža, nomierinošas procedūras, vannas, vingrošana.

Otrā fāze ilgst no 8./9.-14./15.Mēness dienai. Otrās fāzes simbols ir dieviete Fetīda, Selēna. Zoroastriešu tradīcijā tā ir jūras valdniece Ušitai. Otrās fāzes krāsa – zaļā, auglības krāsa. Cilvēkiem, kas dzimuši šajā fāzē piemīt spēcīga emocionālā uztvere. Viņiem ir raksturīga dziļa izpratne, tas liecina par to, ka cilvēki jau piedzīvojuši pirmās fāzes stresu, kas izraisa emocijas, bet tās vēl nav pakļautas apziņai. 2.fāzes cilvēki ir vairāk uztveroši, smalki, daudzveidīgi, spējīgi uz dažādām izpausmēm. Tajā pašā laikā viņi neļauj sev pilnu vaļu izpausties. Viņus ne vienmēr var saprast, ne vienmēr ievērot, ne vienmēr atminēt. Šie cilvēki spēj “atmazgāties”, noskalot no sevis visus netīrumus, kaut arī no sākuma paši to visu uzkrāj. 2.fāzes cilvēkiem ir nepieciešamība pēc emocionāla kontakta, viņi daudz ko uztver intuitīvi, pārtver emocionālo impulsu un spēj to attīstīt. Aukstumu attiecībās uztver ļoti sāpīgi. Tie, kas dzimuši otrās fāzes vidū ir gana stabili savā dzīvē, viņus ir grūti izsist no līdzsvara. Tie, kas dzimuši tuvāk pilnmēnesim var kļūt par medijiem. 2.fāzes cilvēkiem pietrūkst spējas atslābināties. Otro fāzi pārvalda ūdens stihija, tātad šiem cilvēkiem labākā atpūta būs pie ūdens, arī duša, kur viņi spēs gūt relaksāciju un atgūt savus spēkus. 2.fāzes cilvēkiem jāsaudzē savi muskuļi, īpaši kājās un rokās, nav ieteicams daudz ēst. Mēness otrās fāzes laikā ieteicams ārstēt mugurkaulu, likvidēt traumu sekas, nodarboties ar ķermeņa kopīgo korekciju. Nepārslogojiet sevi!

Trešā fāze ilgst no 15./16.-21./22.Mēness dienai. Saistīta ar stihiju Gaiss un tās simbols ir dieviete Diāna, zoroastriešu tradīcijā Uparetat – dievu vēstnese. Krāsa dzeltena, kas atbilst Dievišķai domai, Dievišķam vārdam. Tie, kas ir dzimuši tieši pilnmēness dienās izjūt pilnīgu brīvību pār savu zemapziņu, spēj to pārvaldīt. Šie cilvēki ir emocionāli brīvi, bet tajā pašā laikā arī vairāk pakļauti kārdinājumiem. Viņi redz viedus sapņus, spēj uztvert cita veida informāciju. Tas tādēļ, ka jau iepriekšējā dzīvē šie cilvēki sevi identificēja ar astrālo pasauli. Viņi ir mistiski, māņticīgi, bieži pakļauti savam noskaņojumam. Psihe ir smalka, plastiska, spēj daudz ko caur sevi izjust, var sajust saikni ar kādu astrālās pasaules garu. Šie cilvēki ir kā starpnieki starp pasaulēm. Šiem cilvēkiem ļoti ieteicams izvēlēties iet garīgo ceļu, jāattīsta sevī pašapziņa, stingrs iekšējais kodols. Tie, kas dzimuši jau pēc 17.Mēness dienas, sāk zaudēt savu emocionālo brīvību, tādēļ nākas no sevis vairāk dot citiem. Trešās fāzes cilvēkiem emocijas ir virspusējas, jo viņi jau ir izbaudījuši iepriekšējās fāzes emociju gammu, tādēļ viņiem ir lielāka izpratne, prasme vairāk tās pārvaldīt, lavierēt. Sliktākajā gadījumā tā var būt viltība no viņu puses vai pretējā gadījumā – spēcīga vēlme uz mijiedarbību, emociju atdošanu. Trešās fāzes cilvēki atrodas lielākā konfrontācijā dvēselē un garā, tāpēc trūkst līdzsvarotības, rīcība var būt neparedzama, var slimīgi uztvert jebkuru vārdu, iekšēji nemierīgi, svārstīgi, var daudz runāt bezjēdzīgi, nepieciešamība pēc sociālajiem kontaktiem. Šiem cilvēkiem ieteicams īpaši atbrīvoties no psiholoģiskiem blokiem, no psihes problēmām. Trešās fāzes laikā var gatavot zāles, dziedināt visas sistēmas. Ieteicama diēta un enerģētiskā dziedniecība. Tā kā trešo fāzi pārvalda Gaisa stihija, tad šīs fāzes cilvēkiem ieteicams pielietot elpošanas vingrinājumus, piepildīt sevi ar gaisa enerģiju, tādā veidā attīrot savu ķermeni. Tādēļ elpojiet dziļi, tas palīdzēs vieglāk uzturēt kontaktus arī ar citiem cilvēkiem, sakārtos domas.

Ceturtā fāze ilgst no 22./23.-30.Mēness dienai. To pārvalda Uguns stihija, simbols atriebības dieviete Gorgona (Erīda), zoroastriešu tradīcijā tā ir dieviete Daena, kas ir ticības un godīguma iemiesojums. Krāsa sarkana, ar ko arī saista sarkano Mēnesi. Ceturtās fāzes cilvēki ir daudz ko piedzīvojuši, tādēļ viņu emocijas jau ir nobriedušas, spilgti tiek parādītas, kas ir gana aktīvas un vētrainas, kā liesma. Šiem cilvēkiem var būt emocionālā pārslodze, tendēti uz nevaldāmiem impulsiem. Pašiem grūti sevi pārvaldīt. Dieviete Gorgona ir ļoti skaista, bet ar aukstu un cietsirdīgu seju. Šāda sejas izteiksme ir 4.fāzes cilvēkiem, kad vienlaicīgi ir emocionāla “vārīšanās” un emocionāla nospiestība. Tāpēc katru sīkumu var uztvert par stresu, bet kad vairs nespēj sevi savaldīt, tad vētraini reaģē uz jebko. Diezgan bieži šie cilvēki pēc emocionālās vētras kļūst auksti un nolaižas. Viņiem pietrūkst emocionālās atbrīvotības. 4.fāzes cilvēki var pārvērsties par akmeni, kad pakļaujas kārdinājumam, kas viņiem traucē un aicina ieskatīties Gorgonas acīs. Šiem cilvēkiem jāmācās izprast savu dabu un pārvaldīt savas emocijas, nezaudēt pār sevi kontroli. Šie cilvēki var kļūt par magiem, laist caur sevi milzīgus spēkus, kas vadīs. Mēness 4.fāzes laikā ieteicams atbrīvoties no depresijām, strādāt ar hroniskām slimībām, vēzi, imūnsistēmas slimībām. Uguns stihija veicina radošā gara attīstību cilvēkos, tāpēc uguns gari (Salamandras) atmodina cilvēkos kaisli un radošumu, tie palīdz piepildīties ar enerģiju un jaunību. Tie palīdz atbrīvoties no bailēm, no zaudētā spožuma, sevis žēluma.