Nauda no astroloģiskā skatījuma

Nauda ir tā, bez kuras mēs ikdienā iztikt nevaram. Tā dod mums brīvību, labklājību, iespējas. Tās trūkums rada dusmas, aizkaitinājumu, pārdzīvojumus.

Astroloģijā par papīra naudu atbild planēta Merkurs, kas ir gaisa stihija. Vēsturiski Merkurs bija tirdzniecības Dievs, atbildēja par ienākumiem un bagātināšanu. Vārds “Merkurs” ir cēlies no latīņu darbības vārda “merkare”, kas nozīmē tirgot. Astroloģijā Merkurs atbild arī par domāšanu un komunikāciju, tirdzniecību, mācībām, idejām, spēju būt apķērīgam, apsviedīgam, menedžēt, būt par starpnieku. Merkurs pārvalda Dvīņu zīmi, kuras uzdevums ir spēt pārvaldīt informāciju, to saņemt un nodot tālāk.

Venēra saistīta ar metālu – varu, tāpēc tā atbild par monētām, līdz ar to arī par nelielu naudas daudzumu, stihija zeme. Vēsturiski Venēra bija itāļu dārzu dieviete, vienlaicīgi saistīta ar skaistumu, mīlestību, jūtību. Venēra atbild par Vērša zīmi, kura dzīves galvenais uzdevums ir lēni un stabili augt, uzkrāt. Vērša zīme ir saistīta ar ienākumiem, kas nāk godīgā darbā, nopelnīti. Tā ir nauda kā balva par darbu. Tāpēc Venēra simbolizē nopelnīto naudu, par kuru var kaut ko nopirkt. Venēra atbild par visu, kas rada dzīvē harmoniju, tas ir komforts, skaists apģērbs, izskats, kosmētika. Tas ir arī prieks par zemi, dārziem, mākslas priekšmeti, māksla, kas dod gandarījumu, neatkarīgi no to vērtības.

Ņemot vērā to, ka Merkurs sākotnēji atbild par domāšanu, tad katram ir tik vai tā kā viņš domā. Kas tad to ietekmē? Tā ir ģimene, dzimta, vēlāk skola, citi cilvēki. Tādā veidā veidojās cilvēka priekšstati par naudas iegūšanu – vai viņa nāks viegli, bez aizspriedumiem, vai cilvēks dzīvos ar domām, ka nauda nāk grūtā darbā, nav iemaņas naudas izmantošanā un pielietošanā. Skolā to nemāca un arī, ja cilvēks ir mācījies grāmatvedību, tad viņš ne vienmēr pielieto šīs zināšanas savā personīgajā dzīvē.

Horoskopā var labi redzēt kāds ir Merkurs, tātad cilvēka domāšana, kādus aspektus veido ar citām planētām, kurā zodiaka zīmē un mājā atrodas. Merkurs parāda cilvēka saikni ar vecvecākiem, tātad ir svarīgi vai šīs pakāpes senči ir mācējuši rīkoties ar naudu, kāda ir bijusi viņu dzīve, viņu attiecības ar citiem. Jo cilvēkam ir vieglāk komunicēt ar citiem, ir labas attiecības ar radiniekiem, dzimtu, jo viņam ir vieglāk apieties ar naudu.

Pēc Venēras statusa, stāvokļa un atrašanās vietas horoskopā var secināt kā veidojas partnerattiecības, kādi ir bijuši vecvecvecāki – kā viņi spējuši uzkrāt materiālās vērtības un protams arī garīgās.

Ja cilvēkam dzīvē ir problēmas ar finansēm, kas iet jau pa dzimtas līniju, tad ir ieteicams pastrādāt ar savu dzimtu, ar senčiem. Tas nav viegli, es pat gribētu teikt, ka sāpīgi tieši emocionāli. Jo mēs esam ar viņiem saistīti kā ar neredzamām saitēm. Tikai mūsu spēkos ir izmainīt pagātni, lai atvieglotu savu nākotni un daļēji arī nākotni saviem bērniem. Kāpēc daļēji? Jo vienmēr ir otra puse, ja dzimtu harmonizē mamma, tad tas būtu jādara arī tētim, lai nākotnē bērni būtu pilnīgi laimīgi savā dzīvē.
Dzimtas harmonizēšana ir tikai viens solis, jo vēl ir jātiek galā ar savām vecajām domām, kas labi iesēdušās un nemaz tik viegli negrib padoties un mainīties, jo vienmēr priekšā ir mūsu “Ego”. Ieteicams no sākuma uzrakstīt savu attieksmi pret naudu un pēc tam pretī pozitīvo jeb pretējo apgalvojumu. Šo apgalvojumu var atkārtot katru rītu kā afirmācijas katru 10x, piemēram, “Manas naudas vērtība aug ik dienu”, u.tml.

Tomēr, ja jūs gribat, lai nauda nāktu pie jums, tad ir svarīgi:

1.     Uzņemties atbildību par savu dzīvi;

2.     Mīlēt sevi, jo no tā ir atkarīgs naudas daudzums;

3.     Skaidri zināt, ko tieši vēlaties savā dzīvē, kādiem mērķiem ir vajadzīga nauda;

4.     Skaidri zināt naudas apjomu, cik daudz jums vajag, samērīguma robežās;

5.     Attiekties pret naudu viegli, kā pret spēli;

6.     Neklausieties citos;

7.     Lasiet veiksmīgu cilvēku grāmatas;

8.     Atlaidiet no darba savu slinkumu.

Zemāk būs dažas gudrības, kuras vērts pārdomāt un sākt pielietot dzīvē.

Naudas pasaules likumi

1.     Naudas saņemšanas likums – pelnīt nevis izkalpoties! Bez radošās enerģijas un cilvēka darbības nauda nestrādā. Vislielākā bagātība ir mūsu cilvēciskais gars. Tikai ar tā palīdzību mēs radām apstākļus, pateicoties kuriem pie mums nāk nauda. Atļaujieties priekš sevis vienmēr pašu labāko! Tas attiecas uz visu: materiālos un garīgos labumus.

2.     Naudas tēriņu likums: Naudai ir jāplūst, lai tā vairotos! Pareiza naudas tērēšana ir tās noslēpums, lai tā vairākkārtīgi atgrieztos atpakaļ.

3.     Naudas uzkrāšanas likums: vairot bagātību caur pārpilnības radīšanu! Noguldot naudas atlikumu vai lieko naudu, mēs palielinām mūsu garīgo un naudas bagātību. Bez tam, mēs radām pamatus investīcijai.

4.     Naudas investīcijas likums: Pārpalikums strādā un vairojas pats no sevis! Aktīvi noguldot naudu tā strādā uz mums tā vietā, lai mēs strādātu par naudu.

 Naudas investēšanas principi

Jebkura investēšana ir psiholoģiska

Investējiet tikai tur, kur paši ticiet, vadāties no savas intuīcijas, tāpat kā tērējot naudu.

Visvērtīgākais kapitāla ieguldījums esat Jūs

Tā ir izglītība un zināšanu paplašināšana, tādā veidā aug pašvērtējums, dzīve kļūst bagātāka, laimīgāka un prāts saglabājas dzīvs, aktīvi domājošs.

Investēt personīgajā brīvībā

Radoša bezdarbība ir vislielākais labklājības avots. Šāda pauze ļauj zemapziņai piedalīties mūsu naudas apziņas attīstībā bez stresa. Naudas pelnīšana saistīta ar naudas apzināšanos un tai nav nekāda sakara ar smagu darbu.

Radīt rezerves investēšanai

Radīt naudas rezerves, lai būtu kapitāla ieguldījumiem. Ieguldīt vajag izejot no bagātības un pārpilnības apziņas un tad mēs spēsim vēl vairāk investēt. Investīciju rezerves var svārstīties, bet stāvoklis “rezerves ir nulle” drīkst būt tikai ārkārtas izņēmums.

Investēšana “tējas naudās”

Jāatceras, ka tējas naudu dod nevis par labu apkalpošanu, bet gan to darāt sevis dēļ, lai atzīmētu sev savu dāsnumu. Mistiskā ceļā nauda vēlāk atgriezīsies, visbiežāk pat negaidot. Bagātība – pienākums dalīties ar citiem.

Investēt citos cilvēkos

Vislabākais kapitāla ieguldījums ir cilvēkos, jo tieši viņi ir radījuši materiālās vērtības un naudu un tikai caur viņiem nauda var atnākt pie mums. Investēšana citos var būt arī naudas aizdošana ar procentiem. Arī paši atdodiet ar procentiem. Draugi, kas to nesaprot ir ar nabadzības domāšanu. Investēšana citos var notikt arī caur viesu uzņemšanu, galdu klāšanu viņiem. Nauda, kuru šādi iztērēsiet, netiek pazaudēta, bet tiek laista apgrozībā un atgriežas atpakaļ.

10 tiesas noteikums

Šis noteikums ir zināms kopš cilvēkiem kļuva zināmi kosmiskie likumi. Tas ir saistīts ar enerģijas apmaiņu un cirkulāciju. Dalieties caur labdarību, bet no tīras sirds, nepiespiesti. Pasaulē ir visa kā gana, naudas ir daudz vairāk nekā spētu to iztērēt, cilvēku vairāk nekā spētu satikt, prieka – vairāk nekā spējat iedomāties. Nauda atnāks atpakaļ.

Noteikumi no grāmatas “Bagātākais vīrs Babilonijā”

Ļoti vērtīga, manā skatījumā, ir Džordža Semjuela Kleisona grāmata “Bagātākais vīrs Babilonijā”.  Neskatoties uz to, ka notikumi ir bijuši pirms 6 000 gadu, tomēr naudas pelnīšana un uzkrāšana ir aktuāla arī šodien. No tā var secināt, ka cilvēki savā būtībā nav daudz mainījušies savā domāšanā. Interesanti, ka cilvēkus īpaši neviens arī necenšas izglītot šajā jautājumā, jo pamatā uz tā rēķina citi cenšas iedzīvoties. Tāpēc daudziem nav izdevīgi, ka cilvēki kļūst gudri finansēs. Grāmatā ir uzskaitīti 7 noteikumi:

  • Sāciet papildināt savu maciņu! Tas ir pats galvenais, kad jāsāk ir no sevis – 1/10 daļa no nopelnītā pieder tev. Tas nozīmē, ka ikreiz jānoliek sev 10%.
  • Kontrolējiet savus izdevumus! Plānojiet savu budžetu tā, lai naudas pietiktu nepieciešamām vajadzībām, atpūtai un pienācīgām vēlmēm, pie tam, izdevumi nedrīkst pārsniegt 9/10 jeb 90%.
  • Pavairojiet bagātību! Katrai monētai ir jāstrādā un jānes pastāvīga peļņa, kas kā neizsīkstošs strauts ietek jūsu makā vai kontā.
  • Saudzējiet savu bagātību no zaudējumiem! Sargājiet uzkrāto, investējiet tikai tādos projektos, kas garantē pilnīgu ieguldījuma drošību, tā ienesīgumu jebkurā brīdī, kā arī solīdus %. Konsultējieties ar kompetentiem cilvēkiem. Sekojiet tikai to padomiem, kuriem ir labi kapitāla ieguldījuma ienākumi. Viņu gudrība pasargās jūsu naudu no riskantām investīcijām.
  • Pārvērtiet savu mājokli ienesīgā uzņēmumā! Kļūstiet par īpašnieku savā mājā.
  • Nodrošiniet ienākumu nākotnei! Jau iepriekš nodrošiniet sev pienācīgas vecumdienas un parūpējieties par bezrūpīgu savas ģimenes pastāvēšanu.
  • Pilnveidojiet savas prasmes pelnīšanā! Pilnveidojiet savas spējas un prasmes, mācieties un kļūstiet gudrāks, dzīvojiet tā, lai pats vai pati sevi cienāt.
  • Grāmata ir nopērkama grāmatnīcās un dod savu vielu pārdomām. Var savilkt daudzas paralēles ar mūsdienām. Tiem, kam nav sveša krievu valoda, to var lejuplādēt bez maksas un izlasīt telefonā.

Protams, ka grāmatas izlasīšana nepadarīs jūs bagātus. Ļoti daudziem naudas problēmas ir mantots no iepriekšējām dzīvēm, tas iesēdies ir zemapziņā. Tāpēc jāmaina ne tikai domāšana, bet arī jāsāk rīkoties savādāk. Tā dēļ izjūk ģimenes, tas ir prasmju trūkuma dēļ. Nav pozitīvās pieredzes, netiek ieaudzināts ģimenē, ja arī ģimenē neprot apieties ar naudu, tiek nodots kā mantojums nezināšanas. Nauda ir jāmīl, jāskaita, jānovērtē un jāzina kādiem konkrētiem mērķiem ir vajadzīga.

Ko var darīt lietas labā?

Tā dēļ ir lietderīgi apmeklēt kursus, treningus. Interneta vietnē youtube ir daudz informācijas, video. Liela daļa, kas stāsta un dalās ir no tīkla mārketinga speciālistiem. Latviešiem vairāk tuvs un saprotams var būt Valentīns Kovaļovs, stāsta krievu valodā.

Naudas problēmas atainojas arī cilvēka gan fiziskajā ķermenī, gan enerģētiskajos ķermeņos. Tāpēc ieteicams iziet vismaz 10 Reiki seansu kursu, kur tiks attīrītas čakras un līdzsvarots fiziskais ķermenis, tas ietekmēs arī cilvēka smalkos ķermeņus