Kas ir REIKI?

Iespējams, ka ne daudzi cilvēki zina kas ir REIKI. Visbiežāk saskare var rasties tad, ja meklējat sev kādu dziedniecības veidu vai dziednieku. Pati dziedniecības joma sevī ietver vairākas dziedniecības sistēmas un viena no tām ir REIKI.

REIKI tulkojumā nozīmē – REI – Dievišķā, KI – enerģija.

REIKI nāk no Japānas un par tās pamatlicēju tiek uzskatīts Mikao Usui, kas arī bija dziednieks un saņēma mācību par REIKI meditācijas laikā Kuramas kalnā. Tomēr tās saknes ir meklējamas vēl senākā pagātnē. Kā zināms, Jēzus Kristus dziedināja cilvēkus, bet savas zināšanas viņš ieguva mācoties Indijā, kura sevī glabā ļoti senas zināšanas. Senos laikos zināšanas tika nodotas tālāk mutiski, nebija grāmatu, kaut arī glabājas senie raksti, kas pat vēl mūsdienās nav atšifrēti, daļa arī tika iznīcināti. Tāpēc, mēs varam pieņemt, ka arī Jēzus Kristus veica savas brīnišķās dziedināšanas ar REIKI palīdzību. Varam tikai pieņemt, ka zināšanas tika nodotas tālāk, bet vēlāk nozaudētas vai turētas noslēpumā. Tagad ir sākusies REIKI enerģijas atdzimšanas laiks, kad to var saņemt jebkurš, ja vien pats izvēlas iet šādu ceļu.

REIKI dziedināšana var palīdzēt smagi slimiem gan bērniem, gan pieaugušiem, gan arī vēl grūtniecēm. REIKI enerģija veic dziedināšanu ļoti augstā līmenī. Dziedināšana notiek caur roku pieskārieniem, novietojot plaukstas uz sāpošās vietas vai turot virs tās. Seansa parastais vai ieteicamais ilgums ir 30 min. vai 1 stunda.

REIKI sistēmā ir viens nosacījums – pacientam ir jāprasa, lai viņu dziedina, jo tādā veidā viņš dod atļauju strādāt ar sevi, saviem enerģētiskajiem ķermeņiem. Pretējā gadījumā, nebūs dziedināšanas efekta.

Var būt gadījumi, kad aizejot pie REIKI dziednieka nav rezultāta, tas nozīmē, ka cilvēks ir mutiski piekritis sevi dziedināt, bet iekšēji viss pretojas tam, tāpēc viņā neieplūst enerģija, jo cilvēks pats to bloķē.

Dziedinot ar REIKI, cilvēkam iestājas atslābums, relaksācija, zūd sasprindzinājums, cilvēks bieži vien aizmieg, no tā nevajag baidīties. Mūsdienās cilvēki ir pārāk stresaini, līdz ar to viss ķermenis ir savilkts, tanī skaitā arī iekšējie orgāni, jo tie atrodas tonusā. Tas nozīmē, ka tiek traucēta asinsrite, vielmaiņa un ķermenī uzkrājas spriedze, kur liekais netiek atbrīvots un izvadīts. Medikamentu lietošana palīdz īslaicīgi, bet nerisina galveno slimības cēloni, turpretī REIKI darbojas visos ķermeņa līmeņos un dziedina tos.

REIKI nav tikai dziedināšana jeb citu cilvēku ārstēšana, to var pielietot visur. Lielākais plus, ka šeit netiek patērēta pašu cilvēku enerģija, bet gan Dievišķā no kosmosa. Tāpēc vien REIKI sistēma ir pilnīgi droša sistēma, ar to nevar nevienam nodarīt pāri. Ja cilvēks to vēlēsies izmantot tīri savtīgos nolūkos, tad var zaudēt pieeju REIKI enerģijai. Tā ir labdabīga un labvēlīga enerģija. Ja citās dziedniecības sistēmās tiek izmantota pašu dziednieku enerģija vai no apkārtnes, tad REIKI izmanto tikai Dievišķo enerģiju, līdz ar to nenotiek iekšējo dzīvības resursu patērēšana. Dzīvības enerģija katram cilvēkam ir limitētā daudzumā, kad tās vairāk nav, tad viņš nomirst.

REIKI sistēmā izdala 3 līmeņus.

Pirmajā līmenī cilvēki iemācās apieties ar REIKI enerģiju, pierast pie tās. Kad iziet pirmā līmeņa iniciāciju, tad cilvēki sāk sajust REIKI enerģiju savās plaukstās, tikai to piesaucot.

REIKI iniciācija man bija kā piedzimšana no jauna, tās sajūtas ir fantastiskas un katram cilvēkam savas.

Ko var darīt cilvēki, kuriem ir pirmā līmeņa REIKI:

1)    Dziedināt paši sevi, atjaunot ķermeni, visus savus orgānus gan fiziskajā, gan smalkajā līmenī;

2)    Harmonizēt savu enerģētisko līmeni, atjaunot savu enerģētisko centru darbību, attīrīt viņus no negatīvā enerģētiski informatīvā piesārņojuma;

3)    Paaugstināt savas dzīves enerģijas līmeni, to pareizi sadalot pa ķermeni, kā arī likvidēt enerģijas aizplūšanu;

4)    Palīdzēt saviem tuviniekiem, radiniekiem un paziņām gan ar psiholoģiskām metodēm, gan ar enerģētiski dziednieciskiem seansiem;

5)    Atjaunot un harmonizēt mājdzīvnieku un augu fizisko stāvokli;

6)    Attīrīt, harmonizēt un uzlādēt ar REIKI enerģiju pārtikas produktus, bioloģiskās piedevas, sāli, sveces, ūdeni, krēmus, minerālus un jebko citu;

7)    Attīrīt telpu, emocijas un domas no negatīvās enerģijas;

8)    Harmonizēt attiecības starp cilvēkiem, starp sevi un savu ķermeni, atsevišķiem orgāniem un sistēmām.

Pietiekami garš saraksts ar iespējām. Pēc pirmā līmeņa noteikti mainās dzīve, jo cilvēki paši mainās, viņi kļūst harmoniskāki. Principā, ja cilvēks tālāk nevēlas nodarboties ar dziedināšanu, tad ir pilnīgi pietiekams pirmais līmenis. Protams, REIKI enerģija ir jāpraktizē katru dienu, lai tā kļūst aizvien spēcīgāka un cilvēki prastu to pielietot. Tā dara brīnumus. Var mainīties apkārtējo cilvēku attieksme pret jums, arī attiecības ar radiniekiem. Visvairāk biedē neziņa, jo cilvēki dzīvo no stereotipiem – “viena tante teica”, “es kaut kur lasīju”, “tā ir sekta”.

Pēc REIKI pirmā līmeņa iniciācijas dzīvnieki sāks jūs dievināt, īpaši, kad veiksiet kādu REIKI seansu. Visa pamatā ir roku pieskārieni, caur kurām plūst enerģija.

Vai REIKI iniciācija ir vajadzīga bērniem?

Viennozīmīgi, jā! Pēdējā laikā dzimst bērni, kuri ir hiperaktīvi, jo viņu enerģētiskais līmenis nav sabalansēts. Lielā mērā to ietekmē Urāns, kas jau vairākus gadus atrodas Aunā un Plutons, kas atrodas Mežāzī. Tāpēc bērniem ir jāiemācās sevī apvaldīt šo iekšējo enerģiju un REIKI enerģija var būt tā, kas līdzsvaros un harmonizēs. Bērns iemācīsies enerģiju pielietot mērķtiecīgi, nevis haotiski, meklēs enerģijas radošu pielietošanu, nevis graus visu, kas ir apkārt. REIKI enerģiju bērns varēs pielietot mācībās, ja kaut ko nesapratīs, tad pietiks tikai palūgt REIKI enerģiju un nāks izpratne. Tā palīdzēs rast izeju no sarežģītām attiecībām starp vienaudžiem, bērns iemācīsies meditēt un ieklausīties sevī. Pie tam, tas taču būs jauki, ja jums mājās būs mazs dziednieks, kas pieliks savas karstās rociņas pie sāpošās vietas. Bērniem patīk REIKI enerģija un viņi to spēj saredzēt vēl agrīnā vecumā. REIKI iniciācija bērniem ieteicama no 5 gadu vecuma. Tikai nosacījums, ka arī vienam no vecākiem ir jābūt REIKI iniciācijai, lai jūs varat palīdzēt ar padomu un bērnam tas radīs arī drošības sajūtu, ka viņš ies vecāku pēdās.

Otrais REIKI līmenis nepieciešams tad, ja cilvēks izvēlas iet dziednieka ceļu. Savā apmācībā viņš saņem 3 simbolus, kurus turpmāk pielieto.

Ko var darīt cilvēki, kuriem ir otrā līmeņa REIKI:

1)    Veikt pieskārienu ārstēšanu ne tikai sev, bet arī visiem, kuriem tas nepieciešams;

2)    Veikt ārstēšanu ar seansiem attālinātā veidā, ietekmējot gan fizisko, gan smalkos ķermeņus;

3)    Pārstrādāt pagātni, mainīt to ar mērķi neitralizēt negatīvos notikumus vai situācijas, kuru sekas izjūtat šodien, paralēli atgriežot iztērēto dzīvības enerģiju no tām situācijām;

4)    Izmainīt nākotni, harmonizējot un ietekmējot to tādā veidā, lai maksimāli sevi pasargātu no negatīvās enerģijas ietekmes, saglabājot savu dzīvības enerģiju un apkārtējo dzīvības enerģiju, ar kuriem var nākties saskarties;

5)    Neitralizēt negatīvo enerģiju, attīrīt cilvēka enerģētisko lauku;

6)    Veikt attīrīšanu ar seansiem attālinātā veidā, harmonizēt un uzlādēt ar REIKI enerģiju jebkuru dzīvības formu;

7)    Noņemt atkarības no fiziskā, psiholoģiskā un enerģētiskā plāna, neietekmējot cilvēka psihi un psiho emocionālo sfēru;

8)    Attālināti harmonizēt cilvēku un sabiedrības savstarpējās attiecības;

9)    Attālināti strādāt ar visiem astrālās pasaules līmeņiem;

10) Gatavot, attīrīt, harmonizēt un uzlādēt talismanus;

11) Un daudz kas cits.

 REIKI trešais līmenis ir jau meistara līmenis un tas dod visas iespējas, pamatā tie ir skolotāji, kas māca un veic iniciācijas REIKI sistēmā.

REIKI sistēmā ir jāievēro 5 principi, tie ir:

1.     Tieši šodien nedusmojies – tas izsit no līdzsvara un nav harmonijas dzīvē.

2.     Tieši šodien neraizējies – esi mierīgs.

3.     Tieši šodien esi pateicības stāvoklī – novērtē visu, kas ir dzīvē dots.

4.     Tieši šodien pilnībā velti sevi darbam –  tas nozīmē koncentrējies.

5.     Tieši šodien esi labestīgs pret cilvēkiem – jo viņi dos to pašu atpakaļ.Pēc Reiki iniciācijas cilvēks pats spēj sev palīdzēt. Ja agrāk bieži vajadzēja lietot kādas kaut vai pretsāpju zāles, tad pateicoties REIKI, tās vairs nebūs vajadzīgas.